Infrarood Vloerverwarming


Waarom nu kiezen voor Karbonik vloerverwarming?

 
Warme voeten geven je een behaaglijk gevoel. Door de gelijkmatig verdeelde stralingswarmte worden de vloer, wanden en de meubels in de ruimte verwarmd. Er ontstaan geen stofnesten. Schimmelsporen kunnen niet ontstaan omdat er geen koude delen overblijven waarop de lucht condenseert. Het aantal huisstofmijten is bij gebruik van vloerverwarming bewezen lager dan bij het gebruik van radiatoren of convectoren. De Karbonik vloerverwarming is daarmee uitstekend geschikt voor mensen met allergieën of astma.
 

Eenvoudige installatie


De Karbonik verwarmingsfolie wordt eenvoudig op een isolerende onderlaag gelegd en met een beschermingsfolie bedekt voordat de vloerbedekking, laminaat of tegels wordt aangebracht.
De elektrische aansluiting op het net kan snel worden verzorgd door een erkend installateur.

 

Energie-efficiënt


Bij de transformatie van elektriciteit naar warmte gaat geen energie verloren. In tegenstelling tot centrale verwarming op gas of olie, waar 30% - 40% van de energie verloren gaat aan uitlaat-, omzettings- en transportverlies, wordt 100% van de elektrische stroom omgezet in warmte. Daarnaast toont onderzoek aan dat bij het gebruik van Karbonik vloerverwarming een kamertemperatuur van 18°C net zo behaaglijk is als een kamer die met convectoren verwarmd wordt op 20°C. Volgens de berekeningen van Karbonik heeft deze reductie van de kamertemperatuur een extra energiebesparing van 12% ten gevolge.
 

Flexibeler indeling van woonruimte


Verwarmingsketel, pijpen, radiatoren of convectoren zijn bij het gebruik van Karbonik elektrische vloerverwarming niet meer nodig. U wint ruimte en flexibiliteit in de woonruimte. De verwarmingsfolie is slechts ca 0.3 mm dik en ligt onder de vloerbedekking.

 

Milieuvriendelijk


De Karbonik verwarmingsfolie is 100% recyclebaar en is volgens EN ISO 14001 geproduceerd. Door gebruik van groene stroom of in combinatie met herbruikbare energie zoals bijvoorbeeld opgewekt met zonnepanelen, kan het gebruik van Karbonik vloerverwarming uw persoonlijke CO² footprint beduidend reduceren.
 

Duurzaam en zeker


De Karbonik vloerverwarming is 100% onderhoudsvrij en extreem duurzaam. De folie is conform DIN EN 60695-2-13 moeilijk ontvlambaar en ongevoelig voor industriële- en huishoudelijke reinigingsmiddelen. Karbonik geeft 10 jaar garantie op de folie.
 
 
 
 
 
Wilt u meer weten over onze diensten? Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 10.00 - 17.00u op 06-23003541, of via het contactformulier op onze website.

 

 

 

 

 

Bezoek ook de website van onze partner: Karbonik
 

De bovenstaande teksten zijn ontleend uit de website van Karbonik B.V.