Spouwmuurisolatie


Spouwmuurisolatie is een slimme investering in uw woning en de meest voordelige vorm van isolatie. Zo verlaagt u de energierekening, is het beter voor het milieu én de warmte blijft in de zomer buiten en in de winter juist binnen. Spouwmuurisolatie is snel en eenvoudig aan te brengen. De spouwmuur van uw woning is vaak al binnen 1 dag geïsoleerd.

 

Werkwijze spouwmuurisolatie

 

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten op het kruispunt van een horizontale en verticale voeg. De gaten komen op ongeveer 80 centimeter afstand van elkaar. De diameter van de vulgaten ligt, afhankelijk van het isolatiemateriaal, tussen de 14 en 18 mm.
Via de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen.
Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg. Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen van spouwmuurisolatie.

 

Uw besparing

 

  1. Met spouwmuurisolatie verlaagt u de energierekening aanzienlijk. De besparing voor een gemiddelde eengezinswoning bedraagt zo’n €700 per jaar*.
  2. Het rendement van spouwmuurisolatie is te vergelijken met een rente van 11% op uw spaarrekening (Bron: Milieu Centraal). Spouwmuurisolatie verdient zichzelf gemiddeld al binnen 4 jaar terug.
  3. De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij graag bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie.

 

(* gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning, prijspeil 2019)

 

 

HR++ IsoPearl (EPS-parels)

 

EPS-Parels zijn ronde piepschuim bolletjes of korrels. EPS is de afkorting van geëxpandeerd polystyreen. Tijdens de productie van de parels wordt er een klein beetje grafiet aan de parel toegevoegd. Door het grafiet krijgt de parel een hogere isolatiewaarde. EPS-parels worden in de spouwmuur geblazen samen met een speciale lijm. De lijm zorgt ervoor dat de parels goed aan elkaar kleven en een geheel vormen in de spouwmuur.Onze Spouwmuurisolatie parels staan op de maatregelenlijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wat betekent dat als u een subsidie wilt aanvragen, moet je isolatiemateriaal gebruiken wat hiervoor erkend is.

SUBSIDIEREGELING SPOUWMUURISOLATIE

Let op!

Bij woningen gebouwd vanaf 1990 is de spouwmuur tijdens de bouw al goed geïsoleerd en is spouwmuurisolatie niet mogelijk.


Wilt u meer weten over onze diensten? Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 10.00 - 17.00u op 06-23003541, of via het contactformulier op onze website.